Vi tilbyr spesialisert tverrfaglig rehabilitering for personer som har gjennomgått kreftbehandling og for personer med sykdommer i muskel- og skjelett som for eksempel nakke- og ryggsmerter, muskelsmerter, slitasjegikt, revmatiske sykdommer, ulike ortopediske tilstander og bruddskader. Våre rehabiliteringsprogrammer baserer seg på at deltageren er motivert for rehabilitering og selv ønsker å gjøre en innsats for en bedre hverdag. 

Alle deltakere hos oss får enerom, og vil ved ankomst til avdelingen få omvisning og annen praktisk orientering. I løpet av de første dagene vil du få samtale og undersøkelse hos lege og fysioterapeut, samt målsamtale med din koordinator hvor du i samarbeid med koordinator lager en rehabiliteringsplan. Dersom du har en individuell plan, vil vi ta hensyn til den i målarbeidet.

Rehabilitering Vest er et moderne rehabiliteringssenter i nye fasiliteter og høystandard pasientrom som er universelt utformet. Vi er lokalisert i samme bygg som Revmatismesykehuset. Vi har en sentrumsnær beliggenhet, samtidig som vi har kort avstand til byens friluftsområder og turløyper. 

Rehabilitering Vest AS er et datterselskap av Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus AS, som igjen eies av Haugesund Sanitetsforening.

Oppholdets forløp

Sentralt for rehabiliteringsoppholdet er å utarbeide en skreddersydd rehabiliteringsplan for deg basert på dine ønsker og behov. 

Under rehabiliteringen vil du gå gjennom ulike funksjonstester som vil evalueres ved utreise og som gir deg objektiv tilbakemelding på din fremgang. Etter utreise vil du få en tverrfaglig epikrise som er en kortfattet fremstilling av rehabiliteringsprosessen under oppholdet og forslag til tiltak etter endt opphold. For å få utbytte av rehabiliteringen er det derfor viktig at du følger din rehabiliteringsplan for hele oppholdet. 

I løpet av de første dagene under oppholdet vil du bli undersøkt av lege og fysioterapeut. Du vil sammen med din koordinator utarbeide en skreddersydd individuell rehabiliteringsplan for ditt opphold. 

Rundt midten av oppholdet vil det bli gjennomført en midtevaluering med din koordinator, men skulle det dukke opp noe underveis er det viktig at du gir beskjed til rehabiliteringsteamet. 

Bruk av app'en 'Flowzone - Utfylling av skjema

I Rehabilitering Vest bruker aktivt et kommunikasjons- og loggføringsverktøy (app) som heter “Flowzone”. Dette forutsetter at du har en smarttelefon. Du vil i løpet av de første dagene motta en SMS fra oss med link til å registrere deg som bruker og nedlastning av app’en. I app’en vil du bl.a. kunne kontakte rehabiliteringsteamet ditt, loggføre aktiviteter etter hvert som du gjennomfører, få tilsendt treningsprogram og oppsummeringsskriv fra undervisninger, samt få oversikt over oppsatte avtaler gjennom oppholdet ditt.

Introduksjon og “opplæring” av app’en gjennomføres med noen fra personalet. Vi ber deg fylle ut digitalt skjema for å vurdere din egen nå-situasjon, noe vi anser som en viktig del av din rehabiliteringsprosess. Vi bistår deg i utfyllingen om du ønsker det.

Timeplan

Timeplanen er din arbeidsplan under oppholdet. Her står faste gruppeaktiviteter oppført, men i tillegg vil du ha individuelle avtaler med rehabiliteringsteamet ditt- dette ut fra dine rehabiliteringsmål og behov.  

Du er den som vet best hva du trenger og tåler av aktiviteter og du har derfor hovedansvaret for å disponere dine krefter og tid på en måte som er god for deg. Det innebærer at du i samarbeid med teamet må passe på at timeplanen din ikke blir for tett og at du skaffer deg den hvilen du trenger. Det tverrfaglige teamet har god erfaring med å tilpasse de ulike aktivitetene og vi oppfordrer derfor til en tett dialog med dine kontakter i løpet av oppholdet knyttet til dette. 

Tverrfaglig samarbeid

Rehabiliteringsteamet består av tverrfaglig spesialisert kompetanse 

Vi har morgenmøte mandag- fredag 08.00- 08.30. Ukentlig har vi tverrfaglige møter der din koordinator har ansvar for å få en helhetlig evaluering av din rehabiliteringsprosess fra de andre i rehabiliteringsteamet. 

Ved endt opphold mottar du en tverrfaglig epikrise som er en oppsummering av rehabiliteringsprosessen med anbefalinger for din videre prosess. 

Måltider

Alle måltider serveres i restaurant «Utsikten» i 7 etasje, og er i sin helhet et tilrettelagt tilbud for deltakere på rehabiliteringsopphold.

Lunsjen i ukedagene vil vare fra kl 11.00 - 12.00. 
Ansatte ved HSR og Rehabilitering Vest benytter også restauranten, fortrinnsvis til lunsj i ukedagene fra kl 11.30.

I helgene er det frokost selvbetjent frokost 08.00-12.00, bemanning ved middag 14.30-15.30 og selvbetjent kvelds 18.00-20.30.

Helgekos kl. 12:00- 14.30: Det settes fram noe ekstra mat, hva som blir satt fram vil være varierende fra helg til helg.

Se Restaurant Utsikten i menyvalget oppe til venstre eller gå rett til deres hjemmesider her.

Mellom aktivitetene

Det henger oppslagstavle ved teamkontoret med informasjon om tilbud og aktiviteter. Det henger også to informasjonsskjermer i avdelingen; én i korridoren og én i dagligstuen. 
Vi har to felles-stuer med TV og sittegruppe. Den lille dagligstuen med TV er ikke tilgjengelig for bruk i tidsrommet mellom kl 08.00 til 15.00 på hverdager da den er forbeholdt deltakere som er på dagrehabilitering.

Miljø og trivsel

For å få fullt utbytte av rehabiliteringsoppholdet er det avgjørende med trivsel og et godt miljø. Hver og en har et ansvar for å skape trivsel og et godt miljø, det forventes «vanlig folkeskikk» der en er høflig, viser respekt og tar hensyn. Det er viktig å tenke på at vi alle er ulike og dermed har forskjellige behov.

I fellesområdene ønsker vi fokus på helse og mestring fremfor sykdom og plager.

Parfyme er et problem for flere pga. allergier, og vi ber dere derfor om å ikke bruke parfyme og andre sterke lukter under oppholdet.  

Ved å være positiv og vise aksept kan vi skape et godt miljø, og en vil kunne dra nytte av de ringvirkninger dette vil gi. 

Er det noe du lurer på, så ta kontakt med en av de ansatte. 

Vaktplan

Avdelingen er bemannet med personale hele døgnet, hele uken.

Vi kan kontaktes direkte i avdelingen. Vi kan også kontaktes på tlf. 52 80 51 95. Det er lurt å lagre dette nummeret på mobilen under oppholdet.

Vi har lege på avdelingen frem til kl. 15.30 i ukedagene. Ved akutt behov for lege benyttes legevakt etter kl. 15.30 og i helger. 

På natt kan en oppleve at personalet er i en annen etg. Det er viktig at det som kan ordnes på dag- og/eller kveldstid ordnes da, siden nattevakt kan ha dårlig kapasitet til samtaler. 

Pasientsikkerhet

Vi ber deg om å bruke sko/tøfler for å unngå at du sklir på gulvet.

Hvert rom har to røde alarmsnorer; én på rommet og én på badet. Har du behov for tilsyn/hjelp i forflytning eller har behov for hjelp i en akutt situasjon, ber vi om at du bruker alarmen. Du får assistanse innen kort tid.

For deltagere på dagrehabilitering: Dagligstuen har en alarm. Har du behov for hjelp i en akutt situasjon ber vi om at du bruker alarmen.  Du får assistanse innen kort tid.   

Personvern, sosiale medier og fotografering

Vi minner om viktigheten av å ta hensyn til dine meddeltakere på avdelingen når det gjelder fotografering/bruk av bilder og sosiale medier.

Det er ikke lov å legge ut bilder av andre uten eksplisitt tillatelse. Husk at bilder som er lagt ut på sosiale medier enkelt kan kopieres og misbrukes. Vær derfor ekstra aktsom med hva du publiserer.

Gjenbruk av håndklær og sortering av søppel

Rehabilitering Vest er opptatt av miljøet og er ISO sertifisert igjennom ISO 14001 (Standard for miljøstyring).

Vi oppfordrer til gjenbruk av håndklær hvis det lar seg gjøre, samt vente med å vaske tøy til du har full maskin.

Oppfordrer også til å bruke sorteringsstasjon for avfall som står i korridoren. Her kastes flasker, mat- og restavfall. På vaskerommet finner du sekk for papiravfall og mykt plastavfall.  

Forbud mot salg i avdelingen

Rehabilitering Vest tillater ikke deltakere å drive med salg av ulike produkter eller tjenester i avdelingen eller øvrige fellesområder i bygget. 

Alkohol og rusmidler

Det tillates ikke bruk av alkohol/rusmidler under oppholdet. Inntak av alkohol vil bl.a. være til hinder for fullt utbytte av rehabiliteringen. Oppholdet blir avsluttet dersom bruk av rusmidler forekommer. Avdelingen står fritt til å bortvise synlig berusede deltakere. 

Dagen du reiser hjem

Du har mulighet til å delta på det som står på timeplanen hele dagen du har utreisedag. 

Merk likevel at utsjekk fra rommet ditt er satt til senest kl. 10.00 dagen du har utreisedato. Dette for at avdelingen skal kunne klargjøre rommet til neste deltaker som kommer samme dag.

Vennligst ta av sengetøyet før du forlater rommet ditt. Fleecepledd og madrassbeskytter kan legges igjen på rommet, eller legges i hvit plastpose som henger ved siden av skittentøyssekker. 

Har du mat i kjøleskapet i korridoren, ber vi deg kaste dette før du reiser.
Før du forlater avdelingen, sjekk at det ikke blir gjenglemt noe. Avdelingen har ikke ansvar for gjenglemte gjenstander.

Adgangskort leveres sekretær.

Om du ønsker bekreftelse på oppholdet, ta kontakt med helsesekretær. 

Meld fra til personalet når du reiser.