Vi tilbyr spesialisert tverrfaglig rehabilitering for personer som har gjennomgått kreftbehandling og for personer med sykdommer i muskel- og skjelett som for eksempel nakke- og ryggsmerter, muskelsmerter, slitasjegikt, revmatiske sykdommer, ulike ortopediske tilstander og bruddskader. Våre rehabiliteringsprogrammer baserer seg på at deltageren er motivert for rehabilitering og selv ønsker å gjøre en innsats for en bedre hverdag. 

Rehabilitering Vest er et moderne rehabiliteringssenter i nye fasiliteter og høystandard pasientrom som er universelt utformet. Vi er lokalisert i samme bygg som Revmatismesykehuset. Vi har en sentrumsnær beliggenhet, samtidig som vi har kort avstand til byens friluftsområder og turløyper. 

Rehabilitering Vest AS er et datterselskap av Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus AS, som igjen eies av Haugesund Sanitetsforening.

Oppholdets forløp

Sentralt for rehabiliteringsoppholdet er å utarbeide en skreddersydd rehabiliteringsplan for deg basert på dine ønsker og behov. 

Under rehabiliteringen vil du gå gjennom ulike funksjonstester som vil evalueres ved utreise og som gir deg objektiv tilbakemelding på din fremgang. Etter utreise vil du få en tverrfaglig epikrise som er en kortfattet fremstilling av rehabiliteringsprosessen under oppholdet og forslag til tiltak etter endt opphold. For å få utbytte av rehabiliteringen er det derfor viktig at du følger din rehabiliteringsplan for hele oppholdet. 

I løpet av de første dagene under oppholdet vil du bli undersøkt av lege og fysioterapeut. Du vil sammen med din koordinator utarbeide en skreddersydd individuell rehabiliteringsplan for ditt opphold. 

Rundt midten av oppholdet vil det bli gjennomført en midtevaluering med din koordinator, men skulle det dukke opp noe underveis er det viktig at du gir beskjed til rehabiliteringsteamet. 

Utfylling av skjema

Ved innkomst får du utlevert noen skjema som vi ber deg fylle ut for å vurdere din egen nå-situasjon og som vi anser som en viktig del av din rehabiliteringsprosess. Vi ber deg levere disse så fort som mulig etter innkomst. Fargeblyanter er tilgjengelig på dagligstua, til utlån til utfylling av «skoen». Ved utreise skal du igjen fylle ut to skjema, disse ber vi deg levere før utreise. 

Timeplan

Timeplanen er din arbeidsplan under oppholdet. Her står faste gruppeaktiviteter oppført, men i tillegg vil du ha individuelle avtaler med rehabiliteringsteamet ditt- dette ut fra dine rehabiliteringsmål og behov.  

Du er den som vet best hva du trenger og tåler av aktiviteter og du har derfor hovedansvaret for å disponere dine krefter og tid på en måte som er god for deg. Det innebærer at du i samarbeid med teamet må passe på at timeplanen din ikke blir for tett og at du skaffer deg den hvilen du trenger. Det tverrfaglige teamet har god erfaring med å tilpasse de ulike aktivitetene og vi oppfordrer derfor til en tett dialog med dine kontakter i løpet av oppholdet knyttet til dette. 

Tverrfaglig samarbeid

Rehabiliteringsteamet består av tverrfaglig spesialisert kompetanse 

Vi har morgenmøte mandag- fredag 08.00- 08.30. Ukentlig har vi tverrfaglige møter der din koordinator har ansvar for å få en helhetlig evaluering av din rehabiliteringsprosess fra de andre i rehabiliteringsteamet. 

Ved endt opphold mottar du en tverrfaglig epikrise som er en oppsummering av rehabiliteringsprosessen med anbefalinger for din videre prosess. 

Mellom aktivitetene

Det henger oppslagstavle ved teamkontoret med informasjon om tilbud og aktiviteter. 

Vi har dagligstue som du kan oppholdet deg i mellom aktivitetene. Det er også mulig å benytte ett hvilerom med seng etter behov.

Miljø og trivsel

For å få fullt utbytte av rehabiliteringsoppholdet er det avgjørende med trivsel og et godt miljø. Alle har vi et ansvar for å skape trivsel og et godt miljø, det forventes «vanlig folkeskikk» der en er høflig, viser respekt og tar hensyn. Det er viktig å tenke på at vi alle er ulike og dermed har forskjellige behov. I fellesområdene ønsker vi fokus på helse og mestring fremfor sykdom og plager. Parfyme er et problem for flere pga. allergier, og vi ber dere derfor om å ikke bruke parfyme og andre sterke lukter under oppholdet.  

Ved å være positiv og vise aksept kan vi skape et godt miljø, og en vil kunne dra nytte av de ringvirkninger dette vil gi. 

Er det noe du lurer på, så ta kontakt med en av de ansatte. 

Vaktplan

Avdelingen er bemannet med personale hele døgnet, hele uken. 

Vi kan kontaktes direkte i avdelingen. Vi kan også kontaktes på tlf. 52 80 51 95. Kan være lurt å lagre dette nummeret på mobilen under oppholdet. 

Vi har lege frem til kl. 1530 i ukedagene.  

Pasientsikkerhet

Vi ber deg om å bruke sko/tøfler for å unngå at du sklir på gulvet. 

Dagligstuen har en alarm. Har du behov for hjelp i en akutt situasjon ber vi om at du bruker alarmen.  Du får assistanse innen kort tid.   

Personvern, sosiale medier og fotografering

Vi minner om viktigheten av å ta hensyn til dine meddeltakere på avdelingen når det gjelder fotografering/bruk av bilder og sosiale medier.

Det er ikke lov å legge ut bilder av andre uten eksplisitt tillatelse. Husk at bilder som er lagt ut på sosiale medier enkelt kan kopieres og misbrukes. Vær derfor ekstra aktsom med hva du publiserer.

Gjenbruk av håndklær og sortering av søppel

Rehabilitering Vest er opptatt av miljøet og er ISO sertifisert igjennom ISO 14001 (Standard for miljøstyring). Vi oppfordrer til gjenbruk av håndklær hvis det lar seg gjøre. Oppfordrer også til å bruke sorteringsstasjon for avfall som står i korridoren. Her kastes flasker, matavfall og restavfall. På vaskerommet finner en sekk for papiravfall.  

Forbud mot salg i avdelingen

Rehabilitering Vest tillater ikke deltakere å drive med salg av ulike produkter i avdelingen, under sitt rehabiliteringsopphold. 

Alkohol og rusmidler

Det tillates ikke bruk av alkohol/rusmidler under oppholdet. Inntak av alkohol vil bl.a. være til hinder for fullt utbytte av rehabiliteringen. Oppholdet blir avsluttet dersom bruk av rusmidler forekommer. Avdelingen står fritt til å bortvise synlig berusede deltakere. 

Dagen du reiser hjem

Du har mulighet til å delta på det som står på timeplanen hele dagen du har utreisedag. 

Før du forlater avdelingen, sjekk at det ikke blir gjenglemt noe. Avdelingen har ikke ansvar for gjenglemte gjenstander. 

Adgangskort leveres sekretær. 

Ønsker du bekreftelse på oppholdet vennligst ta kontakt med sekretær.  

Meld fra til personalet når du reiser.